Zonnelux Shutters

SHUTTERS OP MAAT

Eén van de populairste soorten van raamdecoratie op dit moment zijn shutters. Shutterpanelen zijn houten luiken met verstelbare lamellen. De lichtinval en daarmee ook de privacy kan daarmee ingesteld worden. Deze shutters worden op maat gemaakt, zodat er voor elke raamsoort en raamsituatie een passende oplossing is. Van ronde ramen tot schuine ramen of van trapeziumramen tot boogramen, alles is mogelijk! Waarbij jouw wensen uiteraard centraal staan.

Soorten shutters

Eclips Raamdecoratie heeft shutters van het topmerk Zonnelux in het assortiment als erkende dealer. Dit merk heeft vier lijnen houten shutters:

  • Eco-line
  • Topline
  • Rivièra
  • Piet Boon by Zonnelux shutters

De Eco-line, Topline en Rivièra shutters zijn leverbaar met de lamelbreedtes 60 mm en 90 mm. De exclusieve Piet Boon by Zonnelux shutters zijn leverbaar met 54 mm of 81 mm lamel. Hoe smaller de lamel, des te minder de lichtinval. Het uitzicht naar buiten is met de breedste lamel het meest rustig.

Advies op maat bij jou thuis

Raamdecoratie is iets heel persoonlijks. En het is soms best lastig om de juiste keuze te maken. Eclips helpt je graag om voor jouw woonsituatie de best passende oplossing te vinden.  Eclips observeert, inspireert en adviseert, want daar zijn we goed in. Vrijblijvend een afspraak maken? Mail naar info@eclipsraamdecoratie.nl 

zonnelux-shutter-keuken (5)
zonnelux shutter pagina modellen-big

Model Enkelhoog

Dit is het standaard model en het meest voorkomende shutterpaneel. De panelen worden gemaakt voor de volle hoogte van het raam. Bij hoge panelen wordt een extra tussenregel geplaatst. Doorgaans worden voor een raam twee panelen gebruikt: één paneel links en één paneel rechts. Dit model wordt ook gebruikt voor railsystemen.

cafestijl links
cafestijl rechts

Model Caféstijl

Bij dit model wordt het onderste gedeelte van het raam met shutters bedekt.

bijzondere modellen links
bijzondere modellen rechts

Bijzondere modellen

Doordat de shutters op maat worden gemaakt door ons, is er voor elke raamsoort en raamsituatie een passende oplossing. Daarbij is voor elke vorm wel een oplossing: van ronde ramen tot schuine ramen en van boogramen tot trapezium ramen.

railsystemen links
railsystemen rechts

Railsystemen

Een railsysteem wordt gemonteerd boven de panelen. Aan de panelen zijn loopwagentjes bevestigd. Deze geleiden in de bovenrail. Er zijn vier railsystemen:

1. Vouwrailsysteem

2. Enkel schuifrailsysteem

3. Dubbel schuifrailsysteem

4. Flexibel vouwrailsysteem

met bedieningslat links
met bedieningslat rechts

Shutters met bedieningslat

Om de lamellen te kantelen worden shutters standaard geleverd met een bedieningslat in het middel bij elk paneel, ook wel de “tilt rod” genoemd.

zonder bedieninglat links
zonder bedieningslat rechts

Shutters zonder bedieningslat

De “ClearView” is een verborgen bediening, die aan de achterzijde van het paneel aan de zijkant van de lamellen is bevestigd. Door handmatig kantelen van de middelste lamel volgen de overige lamellen vanzelf.

kleuren links
kleuren rechts

Kleuren

De collectie bestaat uit 18 gelakte kleuren en zes speciale afwerkingen in een water gedragen milieuvriendelijke lak. Tegen een meerprijs kunnen wij shutters in iedere RAL, Sikkens of NCS kleur (editie 2) leveren aan u.

lak links
lak rechts

Lak

Voor het lakken van de shutters wordt er gebruik gemaakt van een waterdragende lak, welke UV bestendig is. De waterdragende lak is milieuvriendelijk. Kwaliteit staat bij Zonnelux hoog in het vaandel. Er is gekozen voor een lakproces waarbij er, na het ontvetten van de materialen, twee lagen grondlak en één laag kleurlak gebruikt wordt voor een optimaal resultaat.

combineren links
combineren rechts

Combineren met houten jaloezieën

De kleurencollectie bevat een aantal kleuren welke overeenkomen met kleuren uit onze collectie houten jaloezieën. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om shutters te combineren met houten jaloezieën.

lamelbreedtes links
lamelbreedtes rechts

Lamelbreedtes

Hoe smaller de lamel hoe minder lichtinval. Het uitzicht naar buiten is met de breedste lamel het meest rustig. Panelen waar de lamellen volledig van gesloten zijn, zijn nooit 100% verduisterend.

012_Zonnelux Veghel 02-18_DK_
Shut0018 zonnelux-BL-18

Eco-line

Deze lamel heeft een geheel ovale vorm. Dit is een tulpenhout lamel en deze wordt in twee lamelbreedtes geleverd: 60 mm en 90 mm. Eco staat voor economy, door haar extra scherpe prijsstelling. De Eco-line shutter is in meerdere kleuren leverbaar.

007_Zonnelux Veghel 02-18_DK_
009_Zonnelux Veghel 02-18_DK_

Top-line

De lamel van de Top-line shutter heeft ook een ovale vorm. Dit is een lindenhouten lamel en wordt in twee lamelbreedtes geleverd: 60 mm en 90 mm. Deze is in 24 kleuren leverbaar en op verzoek ook in RAL of NCS-kleuren.

Shutters Zonnelux (3)
zonnelux-shutters-woonkamer-detail-1024x1024

Rivièra

Deze lamel heeft een vlakke boven en onderzijde met ovale kopse kanten. De lamel van de Rivièra shutter wordt in eikenhout geleverd, in twee lamelbreedtes: 60 mm en 90 mm. De lamelvorm heeft een mediterrane look, waar de shutter haar naam ook aan te danken heeft.

hout links
hout rechts

Hout

De shutters worden geproduceerd uit tulpenhout, lindenhout, eikenhout of abachi hout.

Eco-line: Tulpenhout
Top-line: Lindenhout
Rivièra: Eikenhout
Piet Boon by Zonnelux: Abachi

scharnieren links
scharnieren rechts

Opdekscharnier

Shutters met rivièra en basic lamellen worden standaard met voorgemonteerde opdekscharnieren geleverd. De elegante opdekscharnieren zijn uiterst dun, waardoor de ruimte tussen de shutter en het montage-profiel tot een minimum beperkt is. Scharnierkleuren: wit, crème, chroom, nikkel, oud antraciet.

Kwintsheul 80
013_Zonnelux Veghel 02-18_DK_

Verborgen scharnier

Optioneel kunnen de shutters worden uitgevoerd met de hoogwaardige verborgen “Kubic” scharnieren in RVS-kleur. Dit scharnier is samen met Piet Boon ontwikkeld. Bij de Top-line en Eco-line zijn de “Kubic” scharnieren tegen meerprijs optioneel leverbaar. Bij grote raampartijen en/of railsysteem adviseren wij opdekscharnieren.

Eigen productie

Houten shutters van Zonnelux worden in eigen beheer door hen in Europa geproduceerd. Met een moderne productieafdeling staan zij niet alleen garant voor een uitstekende kwaliteit, maar tevens voor snelle levertijden en service. Dat is dan ook een van de redenen dat wij dit merk leveren. Door eigen Europese productie kunnen zij ook zorg dragen dat de shutters met een waterdragende milieuvriendelijke lak worden gespoten, in tegenstelling tot de meeste shutters die afkomstig zijn uit het verre oosten.

    Wij bellen u graag op!
    Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!