Piet Boon Shutters

PIET BOON SHUTTERS BY ZONNELUX

Maak kennis met onze meest exclusieve collectie shutters: Piet Boon by Zonnelux. Enkele jaren geleden hebben meubel- en interieurontwerper Piet Boon en Zonnelux, waar Eclips dealer van is, de handen ineengeslagen. Zij hebben gezamenlijk een stijlvolle collectie houten shutters met bijpassende houten jaloezieën onder de naam: Piet Boon by Zonnelux ontworpen.

Piet Boon shutters

Shutters zorgen voor een prachtige lichtinval in huis en niet te vergeten voor de nodige privacy. In het Studio Piet Boon ontwerp zijn vooral de versobering en de maatvoering die in het oog springen. Zo zijn de lamellen niet afgeschuind en zijn alle afrondingen en vellingen tot een minimum beperkt. Het mechanisme is vrijwel onzichtbaar en de maatvoering harmonieus. De Piet Boon shutters by Zonnelux zijn beschikbaar in 54 mm en 81 mm lamel breedtes. En in acht verschillende kleuren, met de mogelijkheid tot bijpassende houten blinds. Kleuren variëren van traditioneel wit tot herkenbare Studio Piet Boon grijzen en natureltinten. Deze houten shutter panelen creëren een meerwaarde in elke ruimte van jouw huis. Bovendien zijn deze exclusieve shutters zowel functioneel als elegant.

Advies op maat bij jou thuis

Raamdecoratie is iets heel persoonlijks. En het is soms best lastig om de juiste keuze te maken. Eclips helpt je graag om voor jouw woonsituatie de best passende oplossing te vinden. Eclips observeert, inspireert en adviseert, want daar zijn we goed in. Vrijblijvend een afspraak maken? Mail naar info@eclipsraamdecoratie.nl 

3
13

Unieke lamel

Deze lamel heeft de herkenbare Studio Piet Boon kenmerken. Zo is de lamel niet afgeschuind en zijn alle afrondingen en vellingen minimaal gehouden. De rechthoekige lamellen sluiten mooi op elkaar aan.

19
20

Toepassingen

Shutters kunnen in veel verschillende vormen geleverd worden en zijn geschikt voor raam- en deurpartijen. En zelfs als hoogwaardige roomdivider. Voor vrijwel ieder raamtype zijn de Piet Boon shutters toepasbaar. Ook ronde of vijfhoek ramen, dakramen of draaikiepramen zijn geschikt. De shutters zijn ook bruikbaar in een vochtige ruimte, mits deze goed geventileerd is.

16
11

Montage

Met montage profielen of met een railsysteem is de installatie mogelijk. Deze  worden gemonteerd op de muur, in het kozijn of op het raam. Het railsysteem wordt tegen het plafond gemonteerd en is zeer geschikt voor bredere raampartijen.

8
9

Shutters zonder bedieningslat

Alle Piet Boon shutters worden geleverd met Clear view, de verborgen bediening aan de achterzijde van het paneel. Door het handmatig kantelen van de middelste lamel volgen de overige lamellen automatisch Deze shutters kunnen niet worden geleverd met elektrische bediening van de lamellen. Dat kan wel met Piet Boon houten jaloezieën.

20
PB 01
PB 02
PB 03
PB 04
PB 05
PB 06
PB 07
PB 08

Kleuren

Piet Boon shutters zijn verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, met de mogelijkheid tot bijpassende houten blinds. Kleuren variëren van traditioneel wit, tot de herkenbare Studio Piet Boon grijzen en natureltinten.

5
piet-boon-shutters-kleurstalen-1024x1024

Lak

De shutters zijn voorzien  van watergedragen lak, die UV bestendig is. De waterdragende lak is milieuvriendelijk. Kwaliteit staat bij Zonnelux hoog in het vaandel. Daarom is gekozen voor een lakproces waarbij er, na het ontvetten van de materialen, twee lagen grondverf en één laag kleurlak gebruikt wordt voor een optimaal resultaat.

16
7

Combineren met houten jaloezieën

De Piet Boon jaloezieën en onze bijpassende houten blinds zijn leverbaar in dezelfde unieke kleuren. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om shutters te combineren met houten jaloezieën en blinds.

17
21

Lamelbreedtes

De Piet Boon shutters zijn in twee verschillende lamelbreedtes leverbaar: in een lamelbreedte van 54 mm of 81 mm. Beiden zorgen voor een mooie lichtinval. Met de 54 mm creëert u een elegante uitstraling. De bredere lamel geeft een monumentaal aanzien aan uw interieur en voor een grotere lichtinval.

14
4

Hout

De Piet Boon shutters worden van Abachi hout gemaakt. Dit is een witte loofhoutsoort uit West-Afrika. Na het lakproces blijven de houtnerfstructuren subtiel zichtbaar.

De lamellen worden gemaakt uit zogenaamd kwartiers gezaagd hout. Het hout wordt dan bij de boomstam eerst overlangs in vieren gezaagd. Vervolgens wordt uit elk “kwartier” planken gezaagd die haaks op de jaarringen staan. Dat maakt de lamellen zeer vormvast.

10
5

Scharnieren

De shutters worden standaard uitgevoerd met de hoogwaardige, verborgen, Kubic scharnieren in RVS.

Over Studio Piet Boon

Studio Piet Boon is een multidisciplinaire design studio. Wereldwijd actief en gespecialiseerd in totaalconcepten. Het in balans brengen van functionaliteit, schoonheid en individualiteit is karakteristiek voor hun ontwerpen. Studio Piet Boon focust in hun design vooral op de connectie tussen binnen en buiten. Door optimaal gebruik te maken van de eigenschappen van de ruimte, natuurlijke materialen die steeds mooier worden en het aanwezige natuurlijk licht creëren zij een prettige omgeving.

    Wij bellen u graag op!
    Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!