Gordijnen

Gordijnen zijn sfeermakers én heel functioneel in jouw interieur, zorgen voor privacy, bepalen het lichtinval, hebben een isolerende werking en een positief effect op de akoestiek. De keuze van gordijnen is groot, van lichtdoorlatend of transparant, semi-transparant of verduisterend. Gordijnen zijn een echte blikvanger in jouw interieur en geven een gevoel van geborgenheid.

Advies op maat bij jou thuis

Raamdecoratie is iets heel persoonlijks. En het is soms best lastig om de juiste keuze te maken. Eclips helpt je graag om voor jouw woonsituatie de best passende oplossing te vinden.  Eclips observeert, inspireert en adviseert, want daar zijn we goed in. Vrijblijvend een afspraak maken? Mail naar info@eclipsraamdecoratie.nl

Hieronder vind je een uitleg voor wat betreft de voornaamste soorten gordijnen en soorten plooien, plus voorbeelden.

Glasgordijn

Dit is de verzamelnaam voor vitrages. Dit zijn tamelijk transparante stoffen welke vooral bedoeld zijn om te zorgen voor privacy, maar die toch nog voldoende lichtinval hebben. De benaming ‘glasgordijnen’ is ontstaan doordat deze gordijnen vaak zo dicht mogelijk bij het vensterglas hangen.

Inbetween

Dit soort gordijnen is van een stof gemaakt die we inbetween noemen, wat ‘er tussen in’ betekent. Het is transparanter dan een overgordijnstof en dichter dan een vitrage. Het wordt vaak als een oplossing gekozen om beide doelen te dienen, wel privacy maar geen volledige lichttempering..

Dim-out Overgordijnen

Deze gordijnen zijn echt bedoeld om je kamer af te kunnen sluiten. Van buiten, van de kou, maar ook sfeer toe te voegen natuurlijk. Deze stoffen laten wel enigszins licht door, ca. 90-95%, waarbij lichtere kleuren altijd minder functioneren dan donkere kleuren. Deze stoffen worden geweven met 3 lagen, een (mooie) voorkant, een zwarte tussenlaag, en een basis achterkant in kleur. De voorkant van de stof kan dan heel afwijkend zijn of juist bedrukt. Dimout stoffen worden ook als voeringstof gebruikt, geven dan een verduisterend effect (niet 100%) en een mooi volle valling van het gordijn.

Blackout Overgordijnen

Deze stoffen worden gemaakt van een dunne stoflaag aan de voorzijde (dat kunnen heel veel verschillende soorten zijn). Hier worden 3 lagen coating op aangebracht zodat er absoluut geen licht meer doorheen komt.  Hierdoor kan de stof wat minder soepel aanvoelen. De achterkant van deze stof is meestal wit. Als je je slaapkamer echt helemaal wilt verduisteren, gebruik dan deze blackout gordijnstoffen. Ook zijn er blackout voeringstoffen, die in combinatie met vrijwel iedere gordijnstof te gebruiken zijn

Enkele plooi

Deze plooi komt veel voor. Het wordt vaak gebruikt bij zware gordijnen zoals velours gordijnen en verduisteringsgordijnen. Omdat deze plooi geen extra stof nodig heeft, is het meestal voordeliger dan een andere gordijnplooi.

Dubbele plooi

Ook bekend als de vlinderplooi. Deze mooie plooi wordt veel gebruikt bij in-betweens en vitrages of gordijnen van een soepele stof. Is het gordijn van een dikkere of stuggere stof, of is het gordijn gevoerd, dan is de dubbele plooi niet heel geschikt. Met deze plooi valt het gordijn ruimer en toont royaler. Hiervoor is natuurlijk ook meer stof nodig.

Driedubbele plooi

Een bijzonder overvloedige plooi. De driedubbele plooi gebruikt veel meer stof dan welke andere plooi dan ook en de gordijnen vallen dan ook uiterst royaal. De gordijnstof moet bij een driedubbele plooi wel soepel zijn.

Wave plooi

De wave is een bekende en erg favoriete plooi voor gordijnen omdat het geschikt is voor elk gordijn, soepelvallend of dik gevoerd. De wave-plooi geeft mooie, diepe golven en wordt onder de rails gehangen, hiervoor is wel een aparte bevestiging nodig. De wave komt het best tot z’n recht bij kamerhoge gordijnen en geeft daarmee elk interieur een echte design-look.

Retour plooi

Een retourplooi zorgt ervoor dat je gordijn altijd perfect in de plooi hangt doordat ze (onzichtbaar) in de plooi vastgestikt zijn. Een retourplooi kan zowel bij een enkele als een dubbele plooi gemaakt worden.

    Wij bellen u graag op!
    Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!